Bröderna Klemenssons Fjällkött

Hemma är den lilla byn Olden, vid foten av de kraftfulla Offerdals- och Oldenfjällen i Jämtland. Vår sameby heter Jovnevaerie och är en av elva samebyar i Jämtland/Härjedalen. Vägen slutar i bosättningen Frankrike någon kilometer västerut från byn och jag kan säga att det är ganska långt till det urbana tempot i Åre och andra skidorter. För oss är fjällvärlden i västra Jämtland vår fasta punkt i livet som renskötare och så har det varit i generationer i vår familj. Men hemma för oss är lika mycket fjälldalarna, myrdragen, granskogen och fjälltjärnarna. I vårt jobb och i vår kultur spelar naturen huvudrollen. Det är här i de jämtländska fjällen och barrskogarna som vi lever och arbetar, året runt. Renskötseln har tusenåriga anor och vi följer i mångt och mycket våra förfäders spår och traditioner. Vi är förmodligen de mest ekologiska och ursprungliga producenterna av naturkött som finns idag.

An image

Per-Anders

An image

Katarina

An image

Kjell-Ove

När vi startade Bröderna Klemenssons Fjällkött gjorde vi det med en tanke om att ge fler människor möjlighet att få tillgång till det fantastiska livsmedel som renköttet utgör. Samtidigt ville vi höja förädlingsgraden i vår egen verksamhet. För mig och min bror är det en spännande tanke att öppna en närmare relation med människor som uppskattar vår produkt. Folk som gillar matlagning, norrländska smaker, som bryr sig om vad de äter och som bryr sig om vår natur. Att sälja direkt till dig.

Det är grunden för Bröderna Klemenssons Fjällkött. Vi väljer ut fina slaktdjur under höstens skiljning och säljer välstyckat, välpaketerat och uppmärkt kött direkt till dig som kund. Ett personligt möte där du bokar din låda och betalar när vi levererar.
Nu börjar vi med att prova vår idé i Sundsvallsområdet.

Kjell-Ove och Per-Anders Klemensson med familjer

An image

Vårt renkött

Renkött är det mest naturliga kött du kan köpa som är producerat i Sverige. Renen har levt sitt liv i frihet i våra fjäll och skogar. Född på samma snöklädda fjällsidor som sina föregångare, följt uråldriga vandringsleder och betat det den norrländska naturen producerar, lavar, örter och gräs. Renkött är av naturen mycket magert men desto rikare på fleromättat fett. Det innehåller dessutom mest omega 3 av det kött som du normalt kan köpa. Renkött är dessutom väldigt mört då renen lever ett ursprungligt liv i samklang med sin omgivning.

Du har säkert smakat rökt renstek och det är inte för inte en stor favorit hos många. Renkött lämpar sig fantastiskt bra att röka, den milda men vilda smaken tar hand om röktonerna på ett oöverträffat sätt. Men renköttet är en fantastisk råvara i modern matlagning, med härliga tillbehör i spännande grytor, saftiga, rosa filéer, möra stekar, carpaccio med västerbottenost, grillat innanlår, ja listan är oändlig. Renkött är otroligt mångsidigt och det är nog bara din fantasi som sätter gränserna. Vi lovar att leverera ett fantastiskt naturkött hem till dig så att du kan skapa härliga smaker i ditt kök.

An image